Coane Mișule, uite ce gîndeai în 2012… te oftici ?

Peste 10 ani, dacă rezistă șandramaua ueistă, ne vom aminti (poate; nu știm cît de eficiente vor deveni tehnicile de spălare a creierului) cu nostalgie de „discuțiile” din consiliul ueuropean de acum. Dacă șandramaua rezistă, inevitabil se va consolida în forma imperială, probabil cu vreo 2-3-5 țări minus (nu, n-avem noi norocul ăla!).

De primit… ni se va lua și mai mult. Relax, don’t do it.

Buba e altundeva. Imperiul nu va mai tolera decît provincii ascultătoare.

Ajungem la clu.

Cheia de boltă a programului uslist a fost dezvăluită ieri, în clar. Schimbarea urgentă a constituției, rapid, prioritatea numărul 1. Minute în șir de palavre pe delimitarea „riguroasă” a responsabilităților din stat, 20 de secunde despre adevărata sarcină, primită în plic, regionalizarea, cu alegeri specifice organizate în 2014, și cu Senatul transformat în „cameră a regiunilor”. Citește: federalizare, cu independența de facto a provinciilor cu moț.

Ce, cît se taie din banii ueiei, care oricum nu sînt, iar cînd sînt nu vin, contează doar în măsura în care nu se înțelege – și nu se înțelege – că România nu va mai exista, iar soarta uneia sau alteia din „regiunile de dezvoltare” care va fi favorizată de la centru pentru a fi decuplată nu mă interesează absolut deloc (mintea mea nu opereză cu bucăți de Românie).

Rostul acestei postări ar putea fi acela de amintire surprinzătoare (probabil iritantă) aruncată cu năduf peste timp, ca o răzbunare sadică a neputinței de azi. Un anti-somnifer.

Acum 10 ani nu-mi puteam imagina amploarea dezastrului adus de modificarea constituției în 2003. Acum știu că va urma un dezastru mai mare după modificarea din 2013, magnitudinea o vom contabiliza prin 2023-4. Măsurătorile vor fi însă pur academice.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Prioritate de Dreapta  On 24 noiembrie 2012 at 23:08

  „Am luat foc” pe Facebook cu Sabin Gherman (ăla cu manifestul din 1998,
  „M-am săturat de România”):

  Prioritate de Dreapta Nu cred că poate fi o referinţă agentul provocator Sabin Gherman, adeptul federalismului şi separatismului. Dimpotrivă, compromite prin contagiune.

  Sabin Gherman pentru tine nu

  Morar Calin agenturili. unde am mai auzit asta ?

  Prioritate de Dreapta Bă Gherman, ar trebui să fii deja la puşcărie până acum.

  Sabin Gherman pe ce te bazezi?

  Prioritate de Dreapta În locul tău aş fi mai prudent. Ba chiar mi-aş închide mustăria (Transilvania TV). Ai grijă, că nu se ştie… Poate statul român se trezeşte (zic şi io…). Oricum, nu-ţi face mari planuri de viitor, pe linia destatalizării. Veţi fi opriţi, crede-mă.

  Morar Calin fara amenintari violente la mine pe wall, Riddick.

  Prioritate de Dreapta Nu, e o avertizare fata de rigorile legii (penale).

  Sabin Gherman legea penală interice regionalizarea? esti un pic depăşit, bun venit în secolul XXI

  Prioritate de Dreapta Ei, na ?!

  Sabin Gherman ei na pa

  Prioritate de Dreapta See ya…

  • conumishu  On 25 noiembrie 2012 at 21:31

   Mai mișcă jagardeaua aia de Gherman ? Dacă un îndîrjit diabolic ca Tokes a „pierdut” 20 de ani și tot nu și-a văzut visul cu ochii, agentul agentului de la coada măturii (mic copil față de Sabin Ghermanul oficial = Ioan Rus – nici ăla prea breaz la cutie, dar relativ eficient) poate să „spere” liniștit. Pentru suzete facem o colectă.

   Dacă ai avea cu cine discuta, le-aș aminti diverșilor trendiști că istoria nu se va termina mâine sau peste 20 de ani, iar substanța națională nu a dispărut, e acolo, neșlefuită, neorganizată cum ar trebui, cam necunoscătoare de sine la nivelul expresiei strict raționale, politice, mercantile, dar e prezentă. Cînd se vor selecta elitele – de nevoie sau printr-un efort țintit – motorul se va reporni. Un trăitor în ideologie (ca să-l ridic puțin peste statutul de agent bișnițar) se află într-o veșnică minoritate cînd ignoră trăitul celălalt, profund, conectat și cu trecutul și cu imaterialul, rămîne doar o chestiune de timp pînă ce cade în nostalgie și uitare.

   Cît despre o Padanie – Harcovmureș cu străpungeri spre Satu Mare, între moți și oșeni doar bolunzii halucinează la soluții „definitive” (ueiste, hungariste, sovietice, etc).

   Legalul, cît joaca le e joacă, nu prea l-au simțit, necesarul, dacă din joaca lor mizeră strică ceva prețios, s-ar putea să-i usture îngrozitor. Oricum, în orice variantă, jocul cel mare nu se termină, indiferent de constituții și imperii, Ghermanul nu are șansă la o bătrînețe budapestană ghiftuită.

   Hai că pierdem prea mult timp cu limbricul. Sabine, băiatule, la vase cu tine, farfuriile soioase te așteaptă!

 • Draghi Puterity  On 27 noiembrie 2012 at 16:20

  Citeam un articol despre cum le spun americanii NIET polonezilor care voiau mai multa armata UE-ista, si din link in link am dat peste asta:

  „A robust and permanent U.S. airbase in Poland would reassure the Baltic States through increased U.S. participation in NATO’s Baltic Air Policing and ensure that the U.S. maintains a critical air capability in Eastern Europe. (…)

  Finally, there is a political aspect to consider. The Polish Foreign Minister Radosław Sikorski has vocally supported deeper EU defense integration. A more visible U.S. commitment to the U.S.-Polish defense relationship would also send the right political messages to Poland that a U.S. anchored to NATO, not the EU, best serves Europe’s and Poland’s defense requirements.”

  http://www.heritage.org/research/reports/2012/07/keeping-america-safe-why-us-bases-in-europe-remain-vital

  • conumishu  On 27 noiembrie 2012 at 18:50

   Cînd prind mai mult chef voi veni cu niște comentarii un articol (l-am citit la yahoo – care cred că e mai degrabă cu americanii decît contra lor, nu?) despre independența Cataloniei, dar neapărat sub cupolă UE.

   Tabloul e mai complex, se pare. Dacă există o reticență sau chiar ostilitate americănească față de inițiative de aici, de pe continent, nu cred că sînt anti-UE cît anti-germane sau împotriva oricui manifestă pretenții. UEa e bună și e bine privită de SUA atîta vreme cît se comportă sovietic, adică împotriva aspirațiilor naționale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: