„Ne-a ciuruit Ponta de data asta !”

Titlul preia un comentariu de pe facebook-ul lui Mircea Badea legat de mizeria anunțării colaborării USL cu UDMR.

Felicitări Mircea Badea pentru că nu te-ai lăsat călcat în picioare și ai reacționat în numele nostru, al românilor, dîndu-le peste ochi căpeteniilor USListe și mucilaginoșilor din A3, probabil chiar riscîndu-ți slujba acolo !

Bine că a venit acest duș rece atît de repede. Poate, cînd ni se va propune textul noii constituții, o majoritate puternică îl va citi și va respinge categoric orice modificare periculoasă pentru integritatea națională.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Prioritate de Dreapta  On 10 Decembrie 2012 at 0:13

  Câteva concluzii, „la cald”

  Alegerile au fost câştigate de USL datorită unei uriaşe maşinării de propagandă, dar şi datorită tembelismului „centrului-dreapta”.

  În timp ce stânga (inclusiv PnL) a acţionat unitar, la PDL a început din 2009 un război intern, care s-a intensificat pe parcursul întregului an 2010. Aşa-zişii reformişti atacau partidul, cu complicitatea lui Boc şi Băsescu, sub pretextul atacului la „garda veche”. Încă se mai putea încerca o schimbare de curs în 2011, dar nu s-au luat măsurile necesare.

  Inventarea UNPR la începutul lui 2010 a fost o strategie de conservare a capitalului electoral al PSD, PnL şi PC, „la încasare” rămânând „dreapta”, iniţiatoarea „măsurilor anticriză” (care de fapt au fost ajustări macroeconomice cu scopul de a pregăti trecerea la moneda euro). Ceea ce a făcut USL în primăvara 2012 (impunerea propriei majorităţi) o putea face la fel de bine în ianuarie 2010, dar ŞTIA că trebuie să urmeze „anumite chestiuni”, cu care nu era de fapt în dezacord, dar acest lucru nu trebuia oficializat.

  USL a mimat naţionalismul şi euroscepticismul, beneficiind de voturile UDMR la respingerea unor iniţiative benefice şi votând cot la cot cu PDL şi UDMR toate aberaţiile venite de la Bruxelles.

  Din acest punct de vedere, putem vorbi de un faliment al eurobăsismului, care parcă a pregătit ceea ce s-a întâmplat azi. Dreapta nu poate merge pe „reţeta” GDS-PPE.

  Se pare că UDMR „trebuie” menţinută în parlament (directivă externă ?), sondajele arată UDMR la puţin peste 5%. Parcă văd că ARD nu se va delimita de UDMR, parcă văd că se va alătura USL-ului şi UDMR-ului la revizuirea Constituţiei şi la regionalizare.

  Sub aspectul procentelor, USL este suprareprezentat datorită prezenţei slabe la vot, dar nu trebuie să-şi facă iluzii, E MAXIMUL pe care-l poate mobiliza. E problema celorlalţi că nu au putut scoate lumea din casă.

  PP-DD aproape că a ajuns din urmă PDL/ARD. Un partid nou, inexistent până la sfârşitul lui 2011, are acum şansa de a-şi arăta intenţiile reale. Are şansa de a deveni o alternativă doar dacă nu se va compromite colaborând cu eurocartelul USL-ARD(-UDMR).

  Marea necunoscută rămâne ce va face majoritatea tăcută. Se profilează un referendum constituţional care va include regionalizarea, reglementat acum de un cvorum de validare de 50%. Eliminarea cvorumului pare să depindă de CCR, unde este (încă) o majoritate non-USL.

  http://riddickro.blogspot.ro/2012/12/cateva-concluzii-la-cald.html

  • conumishu  On 10 Decembrie 2012 at 1:06

   Interesantă ipoteza cu rolul UNPR.

   Procentele USL nu au relevanță, alianța PSD-PNL e un fel de bombă chimică binară îmbunătățită, funcționează și în combinație și separat. La nevoie se sparge pentru a se asigura, în orice formă, o majoritate pentru modificarea constituției. Absolut nici un proces de migrare, rupere, coagulare dintre grupările ce vor fi reprezentate în parlament nu poate duce la o majoritate de două treimi care să propună modificări logice și conforme cu interesul național. Invers, da, cu ușurință.

   Singura șansă pare să fie să rămînem cu actualul (prost) text al constituției prin respingerea modificărilor la referendum. Bănuiesc că nu vom putea alege ce puncte vrem sau nu să fie modificate.

   Esențial va fi să forțăm un interval suficient de lung pentru dezbaterea publică a modificărilor și să încercăm o mobilizare de tipul celei petrecute în Franța, în 2005, care a înfrînt mass-media și minoritățile „integraționiste” (în SUE). Peste decenii, poate că francezii îi vor fi recunoscători lui Chirac pentru anul oferit cetățenilor și care le-a permis victoria, scurtă ca durată, dar semnificativă.

   Noi trebuie să forțăm din afara establișmentului obținerea unui interval suficient de mare de timp și să încercăm să speculăm mijloacele oferite de internet, să preluăm valul de nemulțumire cu decența unui mesaj minimalist, care să îndemne la prudență – asemănător ideii din medicină: întîi să nu faci rău bolnavului.

   GDS e sursa, inclusiv cronologic, antiromânismului postdecembrist feroce și a otrăvit toate mișcările politice în care s-a înfipt, cu un tupeu și cu o ură față de național aproape greu de imaginat.

 • conumishu  On 10 Decembrie 2012 at 1:45

  PP-DD e încă mult prea pestriț, greu de spus dacă, în afara grupului parlamentar, se poate contura ca partid. Vom vedea. Nu cred însă că îi vor rămîne fideli toți parlamentarii, mie îmi pare cel mai vulnerabil din acest punct de vedere.

  Diaconescu nu procedează bine deloc în seara/noaptea asta aruncînd cu procentele abracadabrante pe care le-ar fi obținut la Tg. Jiu (54% el, 40% Ponta – variantele exitpoll-ice îi dau cam 68% lui Ponta). Se mai pot modifica, dar nici chiar așa. Seamănă cu confruntarea Iliescu-Vadim din 2000, sigur că au furat de la Vadim, dar nu cît să inverseze rezultatul, și lui Vadim nu i-a folosit la nimic să insiste la nesfîrșit pe ideea de furt (sistematic, nu zic) și, mai ales, să exagereze dimensiunile acestuia. Dimpotrivă, de la un punct încolo a început să pară un semn de neputință, suprapus evidenței unei proaste organizări de partid (care era și probabil mai este, totuși, peste ce arată PP-DD acum).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: