Investiți o oră

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Draghi Puterity  On 7 Ianuarie 2013 at 17:28

  Chstia cu Iranul care va porni un razboi financiar impotriva SUA, e cam la fel de plauzibila ca si armele de distrugere in masa ale lui Saddam…

 • Draghi Puterity  On 7 Ianuarie 2013 at 17:58

  OK, m-am prins. Baga frica in oameni ca sa le vanda aur. Probabil se pregatesc pentru un crash al pretului aurului.

 • Draghi Puterity  On 7 Ianuarie 2013 at 18:04

  Si cu ocazia asta mai vand si niste carti 😉

 • conumishu  On 7 Ianuarie 2013 at 20:21

  Dacă editam partea de început, redudantă, și patea de final, reclama, restul e excelent.

  Iranul care se bate cu Israelul seamănă cu amintirea tezelor lui Lenin, dar se vedea cît preț punea cel ce trebuia să vîndă restul pentagonezilor.

  Războiul valutelor există, a început. Consecințele operează exact așa cum e descris. Inflația este deja mare, spirala neîncrederii în monedă se mărește, bursa reflectă și inflația reală și anihilarea multor variante de investiții prin politica de dobîndă zero. Bust-ul bursei și cel imobiliar se apropie cu pași mari. China și Rusia strîng aur. Germania ar vrea măcar să-și vadă aurul deținut deja. Dominația dolarului se bazează pe rolul de monopol pentru comerțul cu petrol. Ce e greșit aici? Iar accentul cade foarte corect. Bancherii comandă, cer, inițiază „easing”-urile, dar nu ar putea să o facă fără ok-ul politic. Nu e logic să existe și o strategie mai largă decît cea strict financiară, în care informația și tehnologia vin și din afara bancherimii, doar sistemul funcționează ca un întreg?

  Aurul tranzacționat depășește cu mult cantitățile care ar putea fi livrate, fizic, în cazul în care clienții ar cere să le fie livrat, nu e nimic abracadabrant în a crede că se poate declanșa artificial o criză de acest gen.

  Toate valutele astea care se înfoiază sînt bucăți de hîrtie fără valoare, iar producerea de bani din vînt nu ajută și nu va ajuta economia. Spun acolo că SUA a inițiat războiul și nu e nimic neadevărat că multe alte țări cu economie semnificativă răspund cu aceeași monedă (ha).

  Aurul nu oferă garanții absolute, dar, în forma fizică, are valoare, nu ca dolarul sau euro. Are valoare și ca investiție, însă depinde, la fel ca orice altă formă de investiție în care se tranzacționează prin intermediul piețelor financiare, de funcționarea sistemului, iar acesta poate fi închis sau paralizat, inclusiv prin mijloacele descrise în video.

  Eu aș cumpăra aur, metalul nu hîrtia doveditoare, și fără video-ul ăsta. Americanii încă pot. În plus, de departe cea mai avantajoasă investiție a fost chiar cu acțiuni GLD – menționat acolo, dar ca nesigur pentru preluarea în formă fizică, cam 40% profit în vreo 2 ani (ar fi fost vreo 60, dar mă plictisisem – sume prea mici investite ca să aibă importanță). Mai semnificativ, am avut certitudinea interioară că e una din puținele investiții relativ sigure. Acum, în lipsa de variante, pur și simplu m-aș aștepta să pierd tot, oricînd. Pe mîna euro și a băncilor. Nu îi condamn pe cei care încearcă să ofere sugestii, fiecare are mintea și voința să discearnă și să decidă ce îi folosește.

  Felicitări că te-ai uitat, sigur nu a fost o oră pierdută. Părerea mea 🙂

 • marciusquintus  On 7 Ianuarie 2013 at 23:28

  Eu cred ca Iranul actual este o creatie a sistemului,analog Germaniei lui Hitler.Asteapta doar momentul potrivit pentru a fi introdus in scena si pentru a amorsa un nou conflict mondial.Nu este vorba de finante,aur,etc.Este vorba de control TOTAL.

  • conumishu  On 8 Ianuarie 2013 at 1:47

   Posibil. Iar puterea tinde spre control total pe măsură ce crește. De ce se întîmplă așa, cum se ajunge la nebunia asta…

   După decenii de abureli cu libera concurență, competitivitatea, munca inteligentă care va da sigur roade într-o lume fără bariere și fără reguli rigide, ajungem la adevărul vechi, confirmat cu regularitate de cîteva secole, potrivit căruia cine deține controlul asupra finanțelor și politicii financiare poate dicta pacea sau războiul, sărăcia sau prosperitatea, revoluția sau continuitatea. Revoluția care păstrează sistemul și doar schimbă protagoniștii, ca să ne înțelegem.

   Grav că, aparent, în ciuda răspîndirii unui stil masonic peste întreaga planetă, confruntarea de amploare, războiul pe scară planetară, nu poate fi evitată. Ca o condiționare a sistemului, nu mă gîndesc la aspectul moral, sînt convins că marii sforari sînt lipsiți de Dumnezeu.

   Se mai întîmplă ceva, un sistem închis, cum ar fi planeta globalizată, nu poate funcționa după reguli economice, de piață, nu ar mai avea competitori. Cum nu se gîndește decît în termeni materiali, un sistem globalizat nu poate fi decît unul de comandă, strict ierarhic. Cu sclavi. Am tot fost împinși în țarcuri, nu în ultimul rînd sub amenințarea că, altfel, dacă nu acceptăm „compromisul”, vine războiul. Se pare că vine oricum, că e nevoie de el acolo unde se dictează cu feroce aroganță „sfîrșitul istoriei”. Sinistră ironie, grozav cinism și prea multă naivitate a lui „las’ să fie bine”. Uite că nu e bine.

 • Draghi Puterity  On 8 Ianuarie 2013 at 18:56

  Da, e perfect adevarat ca suntem in plin razboi financiar, am spus de mult asta cand afirmam ca si SUA si UE astepata ca celalalt sa isi dea duhul pentru a se hrani din hoitul respectiv. Deocamdata joca politically corect, ascunzandu-se in spatele unor interese aparent comune, in realitate divergente. Dar e doar o treaba de luni, sau foarte putini ani, in opinia mea, pana se va sparge buba.

  Totusi, simt ca documentarul asta nu vrea doar sa ne informeze, ci are in primul rand un scop propagandistic. Vor sa ne convinga sa actionam intr-un anumit fel. E ceva legat de aur, iar intuitia imi spune ca vor sa incerce sa opreasca sau sa atenueze o presupusa prabusire a cursului aurului.

  Poate ma insel, nu stiu, sau poate pur si simplu nu m-a convins trupa care-si datea cu parerea: un membru al intelligence comunty, un cronicar al bogatasilor, un bursier si un moderator arian. Vom vedea…

  • conumishu  On 9 Ianuarie 2013 at 20:06

   Asta cu moderatorul arian chiar n-am înțeles-o. Apropo de politically correct.

   Prețul aurului ar trebui să iasă prin tavan în condițiile în care principalele valute sînt total descoperite (cantități imense de hîrtie produse din pocnet de degete – în parte nu circulă în societate, direct, dar continuă să cangreneze piața derivativelor, în loc să mai dezinfecteze din assets-urile otrăvite, cum li se zice) și cantitățile noi de aur ies de pe piață înainte de a intra (China chiar tinde sau a devenit cel mai mare producător și aurul respectiv e țintit strict pentru piața internă și rezerve).

   Si Soros mai spune adevărul. Nu împotriva propriului interes, dar uneori interesul și adevărul merg pe același drum. O vreme.

   Dimpotrivă, sugerează că amenințarea cea mai mare vine de la un curs al aurului mare – parcă ziceau de 3500 dolari/uncie ca un prag pentru declanșarea războiului (cu armate, nu numai financiar). Nu ține să mimezi îngrijorarea pentru o situație de acest tip cînd, de fapt, tu ai avea frică de opusul ei – pur și simplu nu e o strategie care să dea încredere în varianta cumpărării de aur.

   Bula bursieră se profilează mult mai amenințător. Dacă n-ar fi decît o gaură unde se ajustează niște valori reale la nivelul real al inflației și tot ar fi îngrijorător, pentru că acolo, la bursă, inflația se arată de cîteva ori mai mare decît cea oficială. Dar nu mai ai demult repere corecte pentru a evalua valoarea corectă la un moment dat a unei acțiuni, valoarea de piață e atît de distorsionată încît, ca investitor din afara haitei de fonduri speculative, joci la o loterie a fraudei grantate.

   Nu cred într-o confruntare UE-SUA, de niciun fel, cu atît mai puțin în plan financiar. Dar chiar de-ar fi una, ce-mi pasă dacă iese învingător Isărescul ueist sau cel american, tot aceeași politică a sclaviei financiare triumfă în fapt.

   Pomparea de bani inventați pentru a mișca economia reală e o teorie stupidă. Cantitatea de bani trebuie să reflecte nevoia de circulație nu să anticipeze nu-știu-ce proiecții ipotetice. Creditul trebuie să avanseze banul bazîndu-se pe un plan concret, realizabil cu o probabilitate bună într-un context cunoscut, nu pe creditare artificială care să încurajeze consumul numai după ce băncile au palmat profitul. Politica din spatele euro seamănă pînă la identitate cu a americanilor, combinarea producerii de bani destinați circuitului bancheresc cu asuprirea populației prin taxare și prezența garantată al inflației. Suspecții din documentar susțin că americanii au dat semnalul, probabil ținuți din leafă de la Merkel. Ariana. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: