Ați auzit de Mali ?

Probabil, la geografie.

Sau de la știri, 2-3 propoziții.

Se băteau între ei. Pe urmă, se zice…

Bande înarmate, mai islamiste decît islamiștii locului, i-au luat la cafteală pe tuaregii (tipi interesanți, îmbrăcați cu gust într-un albastru închis) care îi bătuciseră pe reprezentanții guvernului, să-i zicem legal. Ultra islamiștii (făcuți Al Qaida de massmedia – adică li s-a lipit ținta pentru a fi identificați drept răi), cu armament luat din arsenalele Libiei, eliberată mai an, ar fi înșfăcat două treimi din teritoriu (țară mare, cu granițe cioplite grosolan, după pofta fostei puteri coloniale, ghici care) de la zișii tuaregi și/sau guvern, să-i zicem legal. Guvernul, să-i zicem legal, e răsturnat printr-o lovitură militară, pentru că militarii nu mai puteau de indignare că își pierd țara. De ce nu o apăraseră pînă atunci e neclar. Sesizîndu-se cine trebuie, veni și vremea acțiunii. Așa că…

Bande înarmate franceze, senegaleze, nigeriene (din Niger) năvălesc să-i pedepsească pe ultra islamiștii desemnați (de massmedia franceză, etc). Și pe jos, dar, după tipic, mai mult din aer, cu bombe. Cum francezii sînt mai sensibili, au nevoie și de ajutor, așa că sare unchiul George, sare și unchiul Sam, tot după tipic. Povestea continuă. Nu pentru toți, unii s-au dus deja, împrăștiați într-o lume mai bună, umanitar, după cum te prinde explozia bombei sau obuzului, sau glonțul. Umanitar, că e mai rău cînd te sodomizează cu cuțitul, de exemplu, ca în Libia.

Acum, dacă nu ați auzit de Mali, probabil veți supraviețui fără mari mustrări de conștiință. Doar unii mai neastîmpărați, ca mine, vin cu întrebări vag incomode, cum ar fi, de exemplu, dar dacă ajută și trupe speciale românești pe aliatul, prietenul, fratele francez ? Știu, nu putem fi peste tot, dar știți cît de culanți sîntem, la o adică. Francofili, deh.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: