Turbații USLiști

În patru labe în fața FMI. Ultimele bucăți de avere românească se cedează străinilor într-un ritm alert.

Au descins diavolii delegați ai finanței internaționale și, imediat, fanarioții de aici nu știu cum să se mai întreacă în a le face pe plac.

Aș putea menționa ca onorabilă intervenția lui Dan Radu Rușanu, președintele comisiei finanțe, buget și bănci din cameră, care le-a spus reprezentanților FMI că nu vede de ce România ar ceda 15% din Transgaz în actualul context, mai ales că, după cum arăta, niciuna din privatizările de acest tip nu a adus vreun beneficiu României, dimpotrivă.

Aș putea, dar cu ce ne încălzește ? Spurcații FMI s-au făcut că plouă și au trîntit imediat textul cu „importanța implementării”, adică le-au dat peste nas cu documentele trădării instituționalizate la care toate partidele parlamentare sînt complice din momentul în care tartorele local, Isărescu, le-a ordonat să se execute cu împrumutul criminal destinat acoperirii găurii făcute de băncile străine, bănci cărora criminalii din perioadele anterioare le-au făcut cadou pîrghiile finanțelor românești.

Hlizitul sinistru Fenechiu rula, în paralel, placa terminării transporturilor feroviare românești. Posibil să se joace, pe ansamblu, sceneta, la fel de răsuflată, a celor două tendințe, dintre care cea „patriotică” pierde întotdeauna, din… patriotism în fața „marilor presiuni”, pentru „a evita un rău și mai mare” sau alte prostii de același gen.

Mi-e silă de eufemisme. Avem de a face cu trădători de sus pînă jos, de la președinte și prim ministru pînă la ultimul parlamentar care tace deși știe că duce țara de rîpă.

Între timp,  Rus 2 (= Liviu Dragnea; naivul de mine credea că respectivul a fost împiedicat să ajungă ministru de interne înainte de referendum pentru că nu ar fi procedat ca Rus 1) a stabilit pînă și perioada pentru referendumul de modificare a constituției, ca și cum oportunitatea acestei modificări e de la sine înțeleasă ! Cine a hotărît asta ? În afară de stăpînii străini, desigur.

Românii se complac în sclavie. „Nu e bine, domnu’ chestor”. Dar nici haimanalelor politice îmbătrinite în rele nu le va fi bine. Există o memorie vie și permanentă a nației unde se păstrează toată bulucirea lor în genunchi în fața înaltei porți. Șmecheria ieftină nu îi va apăra cînd buboiul va plesni.

Iar buboiul va erupe, inevitabil.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Draghi Puterity  On 29 Ianuarie 2013 at 12:52

    Da… noua generatie de vatafi 😦 Care coabiteaza foarte bine cu vechea generatie, uzata si devenita impopulara. Si eu care sparasem la un razboi de guerilla…

  • conumishu  On 29 Ianuarie 2013 at 18:31

    Razboiul fara arme nu poate duce la succes doar cu tactici de guerilla, zic eu. Cind vrei sa alungi un cotropitor inarmat, poti sa rabzi ani, sa accepti pierderi si distrugeri stiind ca, inevitabil, se va cara la un moment dat.

    Cind nu se folosesc arme nu iti poti permite acelasi grad de distrugere (economica, financiara, educationala) fara sa risti disolutia. Trebuie sa avem si „teritorii” cucerite, aparate, mentinute sub control, altfel…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: