Dromaderul și Hollande

Titlul nu a fost inspirat de scrierile lui Urmuz. Cu toate că…

Scap întîi de un balast, zumzet parazitar după ce am butonat în fugă pe CommunistNewsNetwork, s-au dat premiile politice BAFTA.

Despre demisia papei nu scriu. Cred că a fost un papă potrivit, discret, la locul lui în cel mai bun sens al cuvîntului. Probabil și modalitatea aleasă pentru a lăsa locul altuia se înscrie în aceeași direcție, deși nu se obișnuiește. CNN pare încîntat/ă de decizia papei și de neașteptatul prilej de a mai lovi o dată prin comentariile scîrboase în catolicism și creștinism în general.

Hollande a primit un dromader cadou. S-a întîmplat cînd a descins în Maliul eliberat, cu ceva zile în urmă, unde a fost ovaționat moderat, dar pentru micul Sarkozy (care era un pitic Chirac, care era un mic de Gaulle, care era comparabil, cît de cît, cu Napoleon) face cît o bain de foule pe la el, pe acasă, unde nu prea e băgat în seamă. Ba da, l-a băgat Bidenul, care l-a și lăudat în numele împăratului. Împărat ce nu s-a obosit personal.

Maliul eliberat unde, azi, s-au bătut în orașul Gao, eliberat cu o săptămînă în urmă.

Ieri, s-au bătut în capitala Bamako beretele roșii (= trupele lor de elită, ținute dezarmate în cazarmă deși doresc să lupte în nord; nord unde au fost trimiși în schimb, înainte de lovitura de stat, tuaregi care au trecut de partea… tuaregilor de acolo – surprise, surprise – și motiv de a-i chema pe salvatorii francezi) cu guvernamentalii actuali, rezultați din lovitura de stat căreia beretele roșii i s-au opus. Actualii erau foarte indignați de ineficența celor pe care i-au răsturnat, așa că… își țin trupele cele mai bune acasă, la rîndul lor. Ba le e și frică de ei. Stabilitate, nu glumă. De unde a luat arme regimentul beretelor roșii, dezarmat odată ce s-au instalat puciștii, nu e clar.

Alaltăieri au eliberat, pentru a 3-a oară, Kidali, alt oraș malian. Prima oară l-au eliberat francezii, a doua chadienii, a treia franco-chadienii. La a patra se reia ciclul, deci vine rîndul francezilor.

Nu știm dacă dromaderul a luat drumul Parisului sau își așteaptă cuminte stăpînul să revină pentru a mai declara eliberarea Maliului de cîteva ori.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: