Ba e EBA

Nu madam Weber sau Gigi (cînd era ue”parlamentar”, nu deținut), nici activistul fără țară nici ciobanul cu gargară, nu macoveii sau teocheșii, că prea se văd sforile, ci EBA.

EBA poate figura drept prototip al lui homo europeicus, fiul lui homo sovieticus și tatăl lui homo iremediabilcretinus. O ființă aproape fericită în monotonia poticnită. O rotiță auto-învîrtită dintr-un mecanism inutil. Imaginați-vă un continent de EBA, la ghișeu, la tarabă, la catedră, în uniformă, la bară, în bucătărie, la oficiul stării civile, judecător, da, da, judecător, mamă și tată (sau mamă și mamă, că se va da drumul și la noi, acuși), toate/toți zîmbind sau încruntați, nu știu care ar fi diferența, conversînd(!?), rezolvînd probleme, legiferînd, educînd. Citind sau… scriind. Privesc tastatura, mă uit la mîini… îmi trebuie o oglindă. Mă liniștesc cînd simt cum mă ia durerea de cap. E bine, e tot acolo, las’ să doară, înseamnă că are ce.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Valerius  On 22 Mai 2013 at 22:00

  Cât venin au scuipat anticomuniştii şi nu numai ei despre prostia Elenei Ceauşescu ! Acum ne-am pricopsit ? Ne reprezintă, cu adevărat, în instituţiile central-europene prostia etalon numită EBA ? Ori iesmenii care nu se gândesc decât la salariile lor de mii de euro şi la celelalte avantaje ?

  N-am nicio îndoială, trăim într-o lume absurdă. Nefericirea noastră constă în neputinţa de a o umple de sens. Suntem în condiţia lui Sisif.

 • Radu Humor  On 23 Mai 2013 at 16:26

  N-are rost să mergem aşa departe !
  Avem ce merităm !
  Dacă stăm …
  Şi contemplăm !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: