Colonie preventivă !?

M-am săturat de cretinizați ideologic. Vorba vine ideologic, palavre ce se vor cu ștaif pentru mascarea neamului prost, dacă îi iei la bani mărunți repetă niște  clișee fără să aibă habar de istorie sau, mai grav, fără urmă de bun simț și de bună credință în interpretarea lor. Lipesc și își lipesc etichete, cu multă țîfnă. Fără să realizeze că, de exemplu, individualismul nu se potrivește cu turma, cu generalizarea, cu poziția confortabilă în sînul unui grup de cîntători în strună la lună.

Idioți născuți ieri, care vor rămîne născuți ieri și peste douăzeci de ani (de Alexandre Dumas – tatăl), vin cu texte de genul „mai bine colonie ueistă dacă așa scăpăm de bolșevici și nu ne înghite Rusia”, Rusie care a împănat România cu kaghebiști (mă rog, fesebiști – dar nu dă bine alături de bolșevism, mă-nțelegi). Bolșevism ce s-a instaurat acum șapte decenii și așa a rămas, neclintit, din tată-n fiu. Noroc cu UE, cea nebolșevică, de vine și ne purjează.

În 1968, cînd rușii au intrat în Cehoslovacia, bolșevicii din România stăteau cu arma la picior, sute de mii de oameni erau mobilizați sau gata de a fi mobilizați, sentimentul popular era în acord deplin cu regimul de atunci în ideea că vom rezista… ăăă… bolșevicilor. Am cunoscut un militar român care, pentru că era specializat pe o anumită zonă, a stat atunci izolat cîteva zile, în perioada de maximum a crizei, pentru a tria, verifica, traduce, mă rog, tot ce fac cei ce se pricep, un morman de informații pus la dispoziție de comandamentul sudic al NATO legat de dispunerea trupelor sovietice și aliate lor în jurul țării. Bolșevicii din NATO au fost dispuși să creadă că bolșevicii români sînt gata să se lupte cu bolșevicii ruși. Mai mult, reieșea din informațiile NATO ceea ce cam știau și ai noștri, rușii nu glumeau, mărimea forțelor pregătite să invadeze Români era una menită să copleșească rezistența. Chiar așa, nu era niciun dubiu printre militarii vremii că vor lupta, indiferent de șanse. Bolșevici, deh. Adevărat, bolșevicii americani și cu cei chinezi i-au oprit pe ruși atunci, la timp, ca să zic așa.

Cu cretinizații ar fi inutil să pierzi timpul, găsesc oricînd o „explicație” abracadabrantă ca să integreze realitatea în povestea lor atotacoperitoare, curăță la slogan și așteaptă linia, elitist și liber schimbist. Realitatea se încăpățînează însă, iar „continuitatea” într-un rău ideologizat rămîne doar în capul lor prost. Atitudinea românească rămîne aceeași, indiferent de bolșevicii de la est sau de la vest, țara asta e a noastră, nu merităm blestemul de a fi transformați  în laborator de testare pentru ideologii ale desțărării, de orice fel, bolșevicilor ! Iar cei ce susțin că e bine să fim colonia orișicui ar merita puși la zid.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Radu Humor  On 23 Mai 2013 at 21:05

  Mă rog, dacă nu-i zid, măcar gloanţe să fie :mrgreen:
  Cei care au intervenit atunci decisiv în favoarea noastră au fost chinezii că NATO juca la două capete. ca de obicei !

  • conumishu  On 23 Mai 2013 at 23:12

   Nu aș minimaliza rolul americanilor = NATO. Sprijin, dacă se ajungea la război, se aștepta de la ei, nu ca intervenție armată ci printr-o acțiune decisivă în plan diplomatic, cumva fără precedent pentru ruși care s-ar fi aflat într-o postură dezastruoasă față de restul lumii.

   Doctrina militară românească atunci a fost modificată după ideea apărării concentrice, cu rezistență între munți pînă obținem sprijin diplomatic aproape universal, asta în cazul că eram atacați. Doctrină care i-a enervat rău și pe americani mai tîrziu, deveneam un exemplu negativ, fie și de partea cealaltă a gardului. Afinitățile elective ale imperiilor.

 • Prioritate de Dreapta  On 23 Mai 2013 at 21:07

  Eh…

  Anatoli Goliţin : A cincea operaţiune de dezinformare: „Independenţa” românească

  http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/minciuni-noi-in-locul-celor-vechi.html

  • conumishu  On 23 Mai 2013 at 22:53

   Am văzut (și citit, cam pe sărite, recunosc) la tine pe blog.

   Eu nu cred în independența absolută (vreau să cred, o doresc pentru țara mea, dar e aproape o imposibilitate și pentru țări semnificativ mai puternice). Însă nu are niciun sens o acțiune, teoretic puternic conspirată, de genul celei descrise acolo pentru că scopurile propuse erau complet irealizabile. În schimb, partea cealaltă, care convenea României s-a realizat în bună măsură, declarată în planul ritualurilor comuniste, dar mai ales petrecută în planul realității economice și diplomatice. Iar dacă au fost (sigur au fost, nu ai cum să scapi complet) agenți ruși în poziții înalte, toată realitatea de pe teren – de la educarea în spirit naționalist (cu tușe comuniste unde nu se putea altfel), pînă la îndepărtarea ofițerilor cu studii la ruși sau căsătoriți pe acolo, de la accentul pus pe învățarea, în școli, a limbilor de circulație în occident în detrimentul rusei, pînă la armata de specialiști puși să contracteze și să asimileze tehnologii din occident, iarăși în detrimentul rușilor, îndepărtați treptat de pe piața românească – arată că distanțarea a fost cît se poate de reală, cu consecințe practice, măsurabile. Industrializarea accelerată a României cu componenta cea mai importantă, distrusă azi, a formării unei întregi generații de specialiști nu a fost o poveste.

   Politic nu cred că am fost atît de liberi în mișcări, dar nici sugerarea ideii că Ceaușescu ar fi fost agent rus prin faptul că era mîna dreaptă a lui Dej nu e decît o aiureală. Nici nu era mîna dreaptă, o prostie. S-a discutat mult pe tema asta și părerile converg, a fost soluția antisovietică (pro era Drăghici) și anti-internaționalist comunistă (reprezentată prin Apostol).

   Dacă le place occidentalilor să creadă că soarele răsare numai din răsăritul sovietic, e treaba lor, doar că se bate spre prezent nu spre explicarea trecutului. Adică, voi ați visat că puteți face ceva de capul vostru, nu v-am pedepsit pentru că ați ieșit din rînd, nu v-am distrus noi (la început alături de ruși pînă i-am belit și pe ăștia vreo 10 ani), vi se pare, totul a fost o iluzie, aveți grijă și stați cuminți în banca voastră. Ah, nu mai aveți nici bancă, nasol.

   Cît despre persoana de care am amintit, l-am cunoscut de cînd mă știu și a fost un om deosebit. Era un sceptic în privința posibilității de a zbura pe sub radarul marilor dulăi, ceea ce s-a și întîmplat, în final ne-au ras, dar toată transformarea spre o Românie a românilor a existat, în 68 ne-am fi bătut cu rușii în mod categoric și nu se inventeză în plan internațional o situație ca aia doar pentru că s-ar potrivi bine în nu știu ce plan fenomenal. Mă rog, pe actualii stăpîni nu-i poate acuza nimeni de subtilitate, doar de un exces de imaginație în manipularea psihologică pe scară mare. Totuși, lumea fantastică (de la fantezie) în care ar trebui să credem că ne aflăm seamănă tot mai mult cu camerele holografice din Star Trek. Cînd se defectau sau se comanda stop program.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: