Altă otravă de care m-am săturat: plecatul din țară

Ai nevoie să trăiești decent și criminalii trași de sfori de străini ți-au terminat economia, înțeleg, te duci și muncești aiurea. Nici nu te număr la înstrăinați, deși trebuie să te avertizez că, obiectiv vorbind, riști să te înstrăinezi. Te-ai îndrăgostit de un străin și vrei să trăiești alături de el la capătul lumii, foarte bine. Ești jumătate român, jumătate altceva, ai de ales la un moment dat și alegi locurile de baștină ale celeilalte jumătăți, ok. Anumite situații limită justifică, de asemenea, părăsirea țării în care te-ai născut, crescut, educat, trăit.

N-au nicio justificare snobii, deprimații, ariviștii, îmbuibații, redușii, căcănarii de toate orientările, minoritarii cu moft, internaționaliștii cu leafă sau doar proști. Să se care sau să tacă. Aș prefera prima variantă. Fără autodezrădăcinații ăștia, fără împrăștiabilii ăștia la cea mai mică furtună, toată propaganda care ne indeamnă să devenim zilieri planetari, proprietari de vînt și amăgiri, nefericiți cu rictus de „gîndire pozitivă” s-ar stinge rapid.

Defetismul prin complex de inferioritate indus ar trebui pedepsit prin lege. Dacă tot te plîngi, deși ești sănătos, în putere și, teoretic, egal și stăpîn în țara ta, ori ai gînduri necurate ori te-a ajuns infestarea unei operațiuni de subminare. În ambele situații, un tratament șoc cu o amendă usturătoare ar prinde bine. Glumesc și nu prea.

Cît despre cei ce insistă, public, cu tehnici de descurajare, cu minciuni și descrieri din care, inevitabil, să reiasă cît de bicisnici/e sînt românul generic, cultura română, instituțiile românești, istoria românilor, mentalitatea (o prostie, nici nu există o mentalitate comună pentru milioane de oameni de vîrste și condiții diferite), drumurile, căile ferate (apropo, englezii invidiază eficiența și ieftinătatea – pentru ei – transportului feroviar de la noi), arhitectura, religia, mîncărurile tradiționale, folclorul, tot ce poate fi redus la un clișeu care murdărește, minimalizează, ia în rîs, pentru toți acești zăpăcitori cu program renunț la glumă. Ăștia nu critică, nu descoperă și nu ridică probleme pentru care ar dori o rezolvare. Nu sînt interesați de vindecarea unei răni cînd ea există. Cine recunoaște din prima comportamentul mass-mediot nu se înșeală. Rostul principal al mass-media a devenit cel de mediu de cultură pentru otrava desțărării. Marii tartori politici sau ai intelectualității vîndute (faustian) se dezvoltă perfect în acest bălegar fertil (pentru ei) și împroașcă mult mai departe și mai în profunzime otrava. Sistematic, cu îndîrjire, extirpați pe dinăuntru, încearcă să răspîndească hăul lor peste toți ceilalți.

Mesajul, după ce îndepărtezi bălăriile, e simplu: nu aveți țară, nu vă trebuie rădăcini, dacă le aveți sînt putrede, mizerabile, dezgustătoare pentru „civilizați”, vă țin pe loc, vă trag înapoi, uitați-vă ce autostrăzi au ungurii(!? și?), uite ce olimpiadă au găzduit englezii (lasă că și faliții greci…), uite cum se realizează românii după ce slugăresc în metropole (prea puțini, cu mult chin și cu prețul multor renunțări, dar despre asta nu se povestește), nu contează că totul e un joc de oglinzi și amăgiri, că încep să crape picioarele de lut ale unui model de civilizație prostesc, dacă nu diavolesc. Plecați, aia nu e țară de trăit în ea (pentru ei e bună, pun laba pe toate proprietățile imobiliare și, în curînd, pe terenurile agricole)! Adevărul e că știm că nu veți pleca toți, nici nu-i vrem decît pe cei ce pot fi storși, pe cei ce rămîn vă vom lăsa otrăviți, șovăielnici, cu dezgustul împins dincolo de pragul dorinței de a acționa. Cu capul plecat, cu brațele încrucișate, cuminți. Uite, au o privire aproape inteligentă!

Pe scurt. Vrei să te cari, fă-o ! Ieri, dacă se poate.
Nu vrei să te cari, taci și înghite-ți frustrarea individual !
Altfel devii parte a fierturii rău mirositoare în care ți se dizolvă sufletul.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Crystal Clear  On 24 Mai 2013 at 22:27

  Exceptionala postare !
  Felicitari !

  • conumishu  On 25 Mai 2013 at 0:46

   Mulțumesc.

   Am scris ce am scris și ca o cafea tare pentru mine, doar mă încearcă tot felul de momente de deznădejde și ajung uneori să gîndesc după cum vor cei ce ne încearcă cu mizeriile respective. Să rămînă ca o palmă pe obraz cînd/dacă îmi mai vine să confund dezgustul real pentru situații scîrboase (ce merită arătate și criticate dur) cu susurul șarpelui care mă vrea lăsat fără speranță.

 • Crystal Clear  On 24 Mai 2013 at 22:28

  Am preluat pe FB , preiau si pe blog

 • Prioritate de Dreapta  On 25 Mai 2013 at 8:19

  Ai zis cam tot ce este esenţial. Mă uit în jur şi văd ori resemnare defetistă, ori lichelism acomodant. Sau poate că unii mocnesc şi „nu se arată” până nu se va da „semnalul”.

 • Radu Humor  On 25 Mai 2013 at 14:27

  Atâta timp cât tu şi încă mulţi dintre noi gândesc aşa, România nu va putea fi îngenuncheată.
  Poate doar puţin împiedicată ( un fault grosolan :mrgreen: ) să ajungă mai repede la dezrobire şi demnitate .
  Iar semnalul va veni mai repede decât speră nemernicii !
  Doamne Ajută !

 • Crystal Clear  On 25 Mai 2013 at 16:30

  Ştiu cum e cu cafeaua tare, pentru autotrezire…
  Acum doua zile am avut o experienţă interesantă din care am inteles din nou, cât suntem de vânaţi. În momentul asta dacă încerci cumva , din diverse motive să-ţi schimbi casa şi vrei s-o vinzi pe cea in care stai , nu iei pe ia nici jumatate din cât face…Agenţiile imobiliare sunt nişte samsari care vânează chilipiruri ca să revândă la strâini.. ..
  A fost un duş rece. M-am înverşunat din nou să gasesc modalitati de rezistenţă…
  În acest moment , la noi, nu sunt timpuri normale.. E razboi

  • conumishu  On 25 Mai 2013 at 21:40

   Știu cît de greu poate fi mutatul din casă, indiferent dacă se face înspre mai bine/confortabil/frumos.
   Nu m-ar mira deloc să opereze un cartel al imobiliarelor care încearcă să tragă prețurile încă mai jos decît le-a ajustat criza. Două lucruri (cel puțin două) joacă în defavoarea lor pe termen nu prea lung. Dacă piața românească se dovedește atrăgătoare vor apărea suficient de mulți ofertanți dispuși să ocolească intermediarul sau (daca imobiliariștii au investit direct și vor să speculeze) revînzătorul. Al doilea, orice zvîcnire economică (așa-zisă creștere sau cum vor să o numească), oricît de efemeră, ridică automat piața imobiliară – schemele au devenit extrem de previzibile. De fapt, probabil că o creștere economică va fi clamată exact arătîndu-se către o creștere a pieței imobiliare. Să n-o lungesc, nu are cum să țină prea mult o încercare de a ține piața jos în mod artificial. Iar Bucureștii vor fi mereu în ton cu tendința dominantă.
   Dacă, sper să fie așa, nu e o situație care cere o rezolvare rapidă, indiferent de pierderi, atunci trebuie așteptat. În caz că pierzi o ocazie interesantă în partea cealaltă sigur că trebuie cîntărit, însă dacă se poate, nu merită să-i lași să te jefuiască pe față.
   Ce înseamnă termen nu prea lung? M-aș hazarda la un orizont de aproximativ 2 ani.
   Cei din afară care sînt dispuși să investească o fac și pentru că nu are sens să-ți ții agoniseala în bani și chiar dacă vor să cumpere la un preț bun, odată ce încep să cumpere, cu sau fără intenția de a specula rapid, reduc oferta și ridică automat prețurile la ce nu s-a vîndut încă.

   E război și nu e numai la noi, așa că ne trebuie răbdare.

 • Crystal Clear  On 25 Mai 2013 at 21:46

  Asa este !
  Asteptam .Câteodată e singura soluţie 🙂

 • conumishu  On 25 Mai 2013 at 21:47

  Mă tem că nu are cine să dea semnalul. Cum nu voi face parte niciodată din vreo masonerie, că sînt prea căpos, nici nu mă va anunța nimeni la timp.

  Aș zice că. într-adevăr, mocnește ceva și atunci poate că nici nu e nevoie de un semnal, o avalanșă se poate porni din puțin. Nu-mi e clar dacă supapele de avarie au devenit suprasolicitate sau mai e loc.

 • Crystal Clear  On 25 Mai 2013 at 22:28

  Să vedem ce se întamplă cu referendumul pe care ni-l bagă ne gât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: