De ce au fost amenințați cu execuția ?

Sigur, pe de-o parte se dă apă la moară ciuvicilor, extrem de încîntați de ieșirea audiatului de la comisia degeaba a parlamentului. Totuși, cine a privit intervenția respectivului (îmi scapă numele) putea observa tensiunea extremă sub care se afla, cum încerca sa se controleze, dar pe față și pe gît i-au apărut pete roșii mari, de om cu tensiunea și pulsul crescute periculos. Furia care îl stăpînea era ușor de observat și la fel de ușor de înțeles.

Probabil a clacat cînd i s-a cerut să încheie mai repede și atunci a inventat amenințarea cu grupurile paramilitare care le vor veni de hac… cui ? Aici e aici. Să-i denumim după cum merită: trădători de țară. Potențiali, e adevărat, în cazul Roșia Montană. Cîtă vreme aurul și celelalte bogății se află încă în pămîntul țării, prejudiciul, ca să mă folosesc de jargonul juridic, nu există. Încă. Există însă precedente extrem de păguboase. Vezi petrolul sau gazele naturale, ca să ne limităm doar la resurse ale subsolului.

Pedepsirea trădătorilor, legal sau în afara legii, contează prea puțin dacă pierderile nu se recuperează și jaful continuă. Amenințarea cu pedeapsa, meritată în cazul trădării, reflectă mai mult starea de frustrare extremă la care au fost aduși cei ce înțeleg amploarea dramei istorice pe care o trăim. Că poate fi speculată și exploatată de către inamicii interesului național e un fapt de care trebuie ținut cont.

Cînd scriu aceste rînduri, Institutul Cantacuzino din Iași este distrus, citesc pe ecran că nu vom mai produce, printre altele, ser antitetanos. Civilizat, democratic și manierat dispărem. Nu putem decît să le urăm multă sănătate și prosperitate diverșilor trădători, nu ?

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Radu Humor  On 27 Septembrie 2013 at 21:09

    Până la urmă sper că nu doar dreptatea divină va pedepsi aceste crime împotriva unui popor !

    Începutul e greu !
    Dar şi de unde începi 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: