Conexiuni vinovate ?

Aflu că banca Laiki, cea mai importantă dintre băncile cipriote ce urmează a fi „salvate”, a menținut deschise filialele din Anglia și nu a limitat retragerile de bani. [citesc acum că și la filialele din Rusia s-a întîmplat la fel; Rusia și Anglia = cele 2 țări cele mai prezente – prin particulari – în afacerea cipriotă; „gangsterii” și „aventurierii” despre care aminteam recent, acum înțeleg de ce păreau relaxați] Interesant. Simpatic.

Se pare că „operațiunea” ar fi și mai extinsă, vezi și aici.

Scopul principal ar fi, deci, testarea limitelor de supunere ale prostimii în pregătirea „pașilor” viitori ? Mai e necesar un test, unul în care să fie „taxate”, irevocabil, sec, fără vrăjeli, depozite sub 100 mii de euro. Să vedem unde.


Comentarii

13 răspunsuri la „Conexiuni vinovate ?”

  1. Radu Humor

    Mascarada Cipru, o comedie cu sfârșit tragic pentru populație.
    UE și FMI nu sunt interesate de soarta băncilor în acest moment, ci de acapararea surselor de bani de la populație. Scopul lor este lipsirea oamenilor de mijloacele suplimentare de subzistență, pentru că numai astfel oamenii pot fi puși cu botul pe labe și controlați. Scopul UE a fost introducerea pe piață a acestei variante care va fi aplicată, rând pe rând, în toate țările Europei. Precedentul o dată creat va deveni cutumă. Povestea cu recapitalizarea băncilor sau cu banca bună și cea rea este doar praf în ochi. Scopul a fost atins. Când vor termina cu băncile vor trece la sistemul privat de asigurări, la sechestre pe imobile, la naționalizare generalizată, pentru că scopul scuză mijloacele și UE face ce vrea mușchiul ei. Banii pe care îi ia cu împrumut Ciprul acum nu ajung nici pe o măsea, mai ales în situația actuală, și sunt doar pentru bănci. De unde va plăti restul? Păi tot de la FMI și acceptând noi condiții impuse de acesta. Și așa, la nesfârșit. Ieșirea din zona euro, cea mai bună și singura soluție viabilă pentru ciprioți, și nu numai, nu intră în discuție pentru că nu convine călăului UE.

  2. conumishu

    Cam așa cred, dacă dăm pe repede înainte. Nu va fi însă niciun fel de naționalizare-confiscare prin decret, totul se face prin ruinare. Cel puțin pînă la impunerea stării speciale.

    Deocamdată, în Cipru au făcut un pas înapoi. Se pare că păcăliții vor fi unii bogați fără legăturile necesare. Deși nu îmi este clar încă, se pare că de depozitele sub 100 de mii se vor atinge doar prin impunerea de restricții la cantitatea de bani care poate fi retrasă. O metodă de control foarte eficientă, altfel, dar nu confiscare.

    De asta susțin că mai trebuie cel puțin încă un test.

    Am și văzut lista cu posibili candidați. Se desprind Slovenia și Malta, mai ales prima.

    Nu toate băncile pot fi atacate, există un mănunchi intangibil, de fapt pentru acest mănunchi (bestiile din spatele lor) se face tot ce se face. Dacă n-ar fi așa, aș zice că Spania ar fi cel mai bun candidat, doar că există niște încrengături ale unor bancheri din Anglia pe acolo prea încîlcite încît să nu-și dea singuri cu stîngul în dreptul.

    Ieșirea din euro și acceptarea falimentului (cu ștergerea practică a datoriilor, adică metoda islandeză) ar fi o soluție adevărată, spre deosebire de agravarea stării dacă se acceptă comanda UE. Șocul pe termen scurt ar fi însă grozav. Mai mare decît în Islanda pentru că băncile vizate sînt locale. În Islanda nu au vrut să „recapitalizeze” băncile (adică să le preia pierderile populația), însă englezilor și olandezilor puternic înfipți acolo le-au spus „pa, ați pierdut, să fiți sănătoși”. În Cipru se pot pierde, în mod real, toate economiile, pentru că ieșiți din euro nu au cum să garanteze echivalentul a 100 de mii de euro la valoarea reală (sau deloc). De asta e și atît de clară jegoșenia ueistă, pentru că nu funcționează deloc „comunitatea” aia mult cîntată.

    Din tot rahatul ăsta Germania iese prost orice ar face, dar nu-i plîng pentru că fără complicitatea lor nu ar exista imperiul ueist.

  3. Draghi Puterity

    Ministrul de finante olandez Jeroen Dijsselbloem a scapat porumbelul. “Modelul cipriot” va fi utilizat si pentru alte tari in criza:

    http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/03/26/europe-reels-in-shock-as-politician-tells-the-truth/

    Relatiile ruso germane se deterioreaza rapid. Aparent, confiscarea calculatoarelor Fundatiei Konrad Adenauer, e doar inceputul:

    http://www.digitaljournal.com/article/346440

  4. conumishu

    Hodoronc-tronc, am văzut alăturată Sloveniei (țară euro și cu pondere prea mare a sectorului financiar față de putirință)… Ungaria drept posibil loc unde va izbucni criza bancherească următoare. De ce Ungaria? Degeaba. Adică pentru a fi, eventual, pedepsită, deși nu se află în euro, iar problema datoriilor (ale țării sau totale) nu e radical diferită de a celorlalte membre UE.

    De ce se deteriorează relațiile ruso-germane ? Pentru încercarea de lovitură la ficat din Cipru ? (Mi-am răspuns singur după ce am dat clic pe link).

  5. conumishu

    Foarte bun articolul din Forbes.

    Am o întrebare, totuși ? Se aplică și pentru dulăi ?

    (Mă uitam ieri la un Keiser report… caut link-ul (tre să fie unul din astea: 420, 421 sau 422)… unde se afirmă că acționarii J.P.Morgan & Chase care au acces la informația adevărată au vîndut tot)

  6. Radu Humor

    Germania e calul troian în spatele căruia se ascunde hiena ueistă.
    Merkel, un fel de mangaliţă gâdilată pe burtă execută toate comenzile venite de la acea forţă malefică, nimeni alta decât cea care vrea să se răzbune pentru pretinsul holocaust.
    Până la urmă eşecul UE va fi pus pe seama Germaniei, găsit ţap ispăşitor pentru ratarea parţială a scopului iniţial.
    Acela de a distruge şi avaria îndependenţa statală, mai ales financiară a statelor luate în vizor ( în primul rând cele creştin ortodoxe), unde s-a reuşit implantarea la cel mai înalt nivel a unor slugi obediente şi şantajabile !
    Nu degeaba în Ungaria se cere oficial declinarea identităţii etnice a tuturor celor care deţin funcţii de conducere în stat, până la nivelul 2 şi 3 !
    Că vorba aia, pe masculi îi descoperi la baie, dar pe ele 😳

    1. conumishu

      Acum… știm că evreii controlează masiv sistemul financiar prin cîteva bănci extrem de puternice, vechi, și dețin. astfel, un control eficient asupra multor guverne din țări puternice.

      Știm că Germania a fost înfrîntă și îngenuncheată și nu e de capul ei, că nu luptă împotriva sistemului ci face parte din el. Merkel sau alte căpetenii politice pot fi, de multe ori sînt, alese, puse în poziții înalte pentru că nu vor trece de anumite limite.

      Dar Germania nu e chiar bătută de vînt precum țările mici și nici Merkel nu va putea acționa total împotriva intereselor germane. Docilizați poate, germanii contează, economia germană există (cam singura), imperiul ueist funcționează doar cu Germania. Relația e simbiotică.

      Ungurii, mă rog, cei ce cred în numerus clausus și, asociat, în verificarea purității etnice, ar trebui să se întrebe de ce există atîția unguri neaoși care fac tot ce li se cere, cînd nu vin chiar ei cu inițiative (de obicei în urma infestării prin sistemul educațional), ce distrug țesătura socială a Ungariei și libertatea de acțiune a ungurilor. Unde Ungaria și unguri pot fi înlocuite cu orice altă etnie/nație, comportamentul respeciv fiind extrem de răspîndit.

      Eu cred în acțiunea tăcută, în acumularea de proprietăți reale prin învățarea rapidă de către cît mai mulți băștinași a regulilor (așa trucate) jocului (trucat la nivel politic și nu numai). Decapitalizarea elementului autohton e un fapt, iar toate țările foste socialiste, care aveau ouăle într-un singur coș, cel al statului proprietar, au fost cele mai lovite prin trădarea de la nivelul politic. În lipsa unei revoluții capabilă de a rezista apoi unui asalt din exterior executat în toate planurile și/sau izolării sufocante, concretul, măsurabilul, proprietatea palpabilă și sursele/mijloacele de venit nespeculativ trebuie să fie ținta predilectă. Dacă băștinașul vede că prinde cîrciuma veneticului să facă și el una și să se dea peste cap să o popularizeze, să joace la deposedare, dur, agresiv, mai ales că nu are spatele celuilalt. Nu e de ajuns, nici pe departe, dar e important să fie cît mai răspîndită o încrîncenare, o dorință de a lupta, de a asimila tehnici noi pe care să le folosești cît mai rapid.

      La fel, vrei să recapeți controlul politic, păi alege-ți oamenii înainte să te trezești cu ei în parlament, filtrează-i tu, depisteză papagalii și alungă-i. Fă 5 partide unde ar putea fi unul, dar ai grijă să colaboreze în secret cine trebuie din ele. Ocupă tu toată gama de oferte politice, altfel îți iau rivalii o felie prea mare din electorat. Joacă tu la toate capetele, indiferent că și oponentul va face la fel. Subminează-i propaganda infiltrîndu-ți oamenii tăi, lăsați în adormire pînă cînd pot acționa eficient, fie și pentru scurt timp. Minimalizează ideologiile altora, accentuează specificul tău, refuză universalismul teoretizat (universalul se constată, altfel e metodă, deci urmărește un scop).

      Educă-ți nația în paralel cu sistemul public, corupt și subminat. Învaț-o istoria corect, nu demitificat, dar nici hiperbolizat. Pregătește-ți tinerii să ducă o viață sănătoasă, să aibă și o pregătire sportiv-militară, să creadă în familia cu copii, să-și respecte bătrînii. Nu ai nevoie de masonerie dacă sînt răspîndite principii sănătoase și criteriile de evaluare se construiesc natural, dar trebuie răbdare, odată ce biologicul a fost salvat.

      Dacă metoda nu merge, dacă ești prea slab pe terenul definit de năvala banului calp și a minciunii repetate pînă la extenuarea țintei, asumă-ți violența, dar și riscul de a fi nimicit. Orice exprimare politică stridentă, care iese din zona interpretabilului (poți fi suficient de abil să spui ce vrei fără să te expui prea mult), care nu face decît să precipite o confruntare cînd tu nu ai forțele strînse și pregătite pare cel puțin ciudată. Mai bine introduci rapid legi cu impact economic, schimbi regulile sau introduci unele noi care să favorizeze pe cine vrei tu, decît să te legi la cap unde nu te doare. Normal că se prinde adversarul unde bați, dar nu are același impact gargara ideologică pe teme economice. Pe de altă parte, dacă ai puterea politică necesară pentru a adopta legi pe placul tău, nu ai de ce să te plîngi. Dacă nu ai putere suficientă, ce obții, concret, prin exprimarea unei dorințe numai bună să te expună unor atacuri și diversiuni greu de parat ?

      Oricum e extrem de greu, dar datoria principală stă față de continuitatea nației într-o vreme în care, să fim sinceri, toate se clatină, inclusiv reprezentarea fiecăruia despre lume.

  7. Crystal Clear

    Exceptional ultimul comentariu ! Felicitari !

    1. conumishu

      Mulțumesc pentru apreciere, mă bucur dacă îți pare reușit. Are și puncte slabe, recunosc, mă stăpînește un optimism pe termen lung (sau foarte lung) care ține mai mult de credința că mai avem ceva de spus ca națiune decît de felul în care reacționăm(slab), astăzi, la toate provocările.

  8. Ref la „dulai”… Probabil e o etapa inevitabila in faza actuala (cea in care caracterul exponential al capitalismului devine vizibil). Daca te uiti in urma, la inceput s-au multumit sa suga bunastare din tarile lumii a treia. Apoi au dezmembraz blocul de est si s-au infruptat de acolo. Cand si asta s-a terminat s-au aruncat la „aliatii” mai slabi, si la propriile populatii (partea asta e work in progress). Acum sunt la faz in care se manaca intrei ei. Deocamadata sunt mancatii miliardarii mai mult sau mai putin independenti care nu sunt din sistem. Probabil la faza urmatoarea vor trebui sa ingita tot BRIC-ul ca sa ramana pe curba…

    1. conumishu

      Aici nu mai e loc pentru diversitate ? Hi, hi.

      1. Oricum, se pare ca grecii nu au voie de devina „too big to fail”…

        http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/banken-gestoppter-zusammenschluss-schreckt-griechen-auf-a-893035.html

        Cel mai probabil masura e destinata confiscarii micilor economii.

Lasă un comentariu